21 Şubat 2016 Pazar

3 BOYUTLU EPOKSİ ZEMİN KAPLAMALARI


Epoksi zemin kaplamaları sanayi de kullanıldığı gibi, mimari tasarımlar içerisinde görsel olarak duvar ve zeminlere de uygulanmaktadır.Bir kısım epoksi zemin kaplamaları tek boyutlu resimlerin zemine aplikasyonu sonrasında üzerine çeşitli renklerde epoksi uygulanarak hazırlanırken,bir kısmı ise 3 boyutlu olarak tasarlanıp uygulanmaktadır.
3 boyutlu zemin uygulamalarında hazırlanan uygulama resimleri zemine özel olarak pvc ile aplike edilir.Aplike edilen resim üzerine asitlere,alkalilere ve çiziklere dayanıklı sararmayan şeffaf epoksi  uygulanır.
3 boyutlu tasarım zemine uygulanırken aplikasyon için kullanılan pvc' nin son derece kaliteli olması gerekir,aksi taktirde uç kısımlarında kalkma olduğunda uygulamayı yeniden yapmak gerekir buda çok zahmetli bir durumdur.
 3 boyutlu bir zemin kaplama öncesinde nelere dikkat edilmeli ve zemin hazırlığı için neler yapılmalı?Hep beraber inceleyelim.

1-Mevcut zemin nem oranının epoksi uygulamaya uygun olması gerekir.Aksi taktirde uygulama nem çıkışı nedeni ile kabaracak ve zeminde kalkmalar olacaktır.
2-Epoksi uygulanacak zeminin beton mukavemetinin yüksek olması gerekmektedir.
3-3 boyutlu uygulama öncesi zemin son derece düzgün olmalıdır.Bunun için self levelling şap uygulaması ile zemin teraziye getirilip düzgün bir yüzey elde edilmelidir
4-Düzgün zemin üzerine 3 boyutlu resim aplikasyonu yapılmalı.
5-Uygulama sonrası zemin üzerine şeffaf epoksi dökülerek kaplama yapılmalıdır.

Şeffaf epoksi malzemesinin son derece kaliteli olması ve zaman içerisinde sararma yapmaması gerekmektedir.
 http://www.3boyutzemin.com/
mimay.com
epoksiuygulamalari.com
adreslerini ziyaret edebilir ve 3 boyutlu epoksi kaplamalar ile ilgili daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder