9 Mayıs 2016 Pazartesi

KRİSTALİZE SU YALITIM MALZEMELERİ


Negatif yönde yapılması gereken uygulamalarda kullanılır.Özellikle bodrum perde izolasyonların içeriden uygulama yapılmasının zorunlu olduğu durumlarda kullanılması uygundur.
Yatay ve düşey yüzeylerde iç ve dış mekanlarda sızıntı sularına karşı,istinat duvarları,asansör boşlukları,temeller ve havuzların dış duvarları vb. negatif taraftan su yalıtımında,çimento bazlı sıvalar,şap ve brüt beton üzerine kullanılan çimento esaslı kristalize su yalıtım malzemesidir.

Kristalize Malzemeler İçin Uygulama Yüzeyinin Hazırlanması

Uygulama yapılacak yüzeyin gözeneksiz ve çatlaksız olması gerekir.Bu tip yerler uygulama öncesi tamir harçları ile onarılmalıdır.Yüzey kalıp yağı,boya,toz gibi maddelerden arındırılmalıdır.Yüzeyde demir,tahta gibi parçalar var ise bunlar çıkartılıp uygun tamir harçları ile kapatılmalıdır.Bu işlemlerin hepsi  sızıntı suları olduğu durumlarda yapılmalıdır.Aktif su kaçaklarının olduğu kısımlar tıkaç harçları ile doldurularak su kaçağı durdurulmalıdır.Yüzeyde nemlendirme yapılmasına dikkat edilmeli ve malzeme uygulamasına bundan sonra başlanmalıdır.

Bu tür malzemeler kolay ve hızlı uygulama sağlar.Negatif yönden su basınçlarına dayanıklıdırlar.Betondaki kapiler boşluklarda kristal yapı oluşturur ve boşlukları tıkayarak su geçirimsizliği sağlar.Tuğla,bims,briket,gaz beton,beton blok örtülü ve sıvalı yüzeylerde kullanılabilirler.

Kristalize su yalıtım malzemelerinde yüzey mutlaka su ile nemlendirilmeli ve malzeme su ile karıştırılarak iki katman olarak uygulanmalıdır.Uygulama yapılan yüzeyler 1 hafta süresince nemli tutularak kristalleşme sağlanmalıdır ve kuruması önlenmelidir.Bu süre boyunca yüzeye direkt güneş ışınının gelmesi engellenmeli,rüzgar don gibi dış etkenlerden korunmalıdır.Uygulama sıcaklığına mutlak surette dikkat edilmeli 35 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda kesinlikle uygulanmamalıdır.Soğuk havalarda ve donmuş yüzeylerde uygulama yapılması sakıncalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder