5 Mayıs 2016 Perşembe

UV DAYANIMLI ÇİMENTO ESASLI ÇİFT BİLEŞENLİ SU YALITIMI


Çimento ve akrilik esaslı uv dayanımlı çift bileşenli su yalıtım harcı uygulaması çok rastlanılan bir ürün değildir.Benzer ürünlerin hemen hemen hepsinin uv dayanımı yoktur. UV dayanımı özelliği diğerlerinden farklı olarak bu ürünü öne çıkarıyor. Entegre'nin piyasaya sürdüğü bu ürün için detayları hep beraber inceleyelim.

Banyo,wc,mutfak,balkon gibi ıslak hacimlerin yanında teras,çatı gibi güneşe maruz kalan alanların su yalıtımında kullanılır.Uygulama yapılacak yüzeyler sıva,şap ve beton alanlarıdır.
Su geçirimsiz özelliğinin yanında,mükemmel yapışma özelliği ile esnek bir kaplama oluşturması diğer avantajlı yönleridir. Rötre çatlamalarına ve uv ışınlarına karşı dayanıklıdır.

Uygulama yapılacak yüzey temiz ve tozsuz olmalıdır.Yüzeyin kalıp yağı,boya,toz gibi maddelerden arındırılmış ve kürünü almış olmasına dikkat edilmelidir.Yüzeydeki parçalar çıkartılıp(demir,tahta vb.)yerleri uygun tamir harcı ile kapatılmalıdır.Uygulamaya geçilmeden önce yüzey mutlaka nemlendirilmelidir.

Uygulama sıcaklığı +5 derece ile +35 derece sıcaklık arasıdır.Aşırı sıcak ve soğukta kullanılması sakıncalıdır.Uygulama yapıldıktan sonra ilk 24 saat içerisinde güneş,rüzgar,yağmur ve don etkisinden korunmalıdır.14 gün içinde son mukavemetine ulaşır.Donmuş yüzeylere uygulanmamalıdır.Direk güneş altında uygulanması önerilmez.

ÜRÜN İÇİN BAZI TEKNİK DEĞERLER:

Su Buharı Geçirgenliği ------------------------------  Sınıf 1
Çekme Koparma Yoluyla Yapışma Dayanımı-------- Esnek
Yangına Tepki Sınıfı--------------------------------- E
Bağ Dayanımı,N/mm2------------------------------->=1
Kapile Su Emme Ve Su Geçirgenliği----------------- Max 0,1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder