26 Ekim 2016 Çarşamba

MEVCUT SERAMİK KAPLAMA ÜZERİNE EPOKSİ YAPILMASI



İşlerimin yoğunluğu nedeniyle ara verdiğim bilgilendirme amaçlı paylaşımlarıma ancak bugün devam edebiliyorum. Bugün sizlerle epoksi kaplamanın, seramik kaplama üzerinde uygulanırken dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgiler paylaşacağım.

Epoksi kaplama katmanlarına başlanmadan önce, seramiklerin kuvvetli bir şekilde alt zemine yapışmış olduğuna dikkat edilmeli ve gerekirse zayıf olan ,alt zeminden kalkan seramikler onarılmalıdır.Mevcut derzler içerisinde oynak olanlar var ise temizlenmeli ve epoksi harç ile doldurulmalıdır.Tüm bu işlemler sonrasında seramik üzerine epoksi astar mala ile uygulanmalı ve üzerine pürüzlendirme amaçlı kuvars kumu serpilmelidir.Bir gün sonra zemine yapışmayan kumlar temizlenerek pürüzlü yüzeye epoksi self levelling malzeme ile ara kat uygulaması yapılmalıdır.

Ara kat uygulamadan sonra derz araları kontrol edilerek boşluklarının belli olmayacak şekilde doldurulmuş olduğu tespit edilmelidir.Aksi taktirde son kat uygulamadan sonra derz araları olduğu gibi belli olacağından kötü bir görüntü oluşmasına sebep olacaktır.Gerekli tespitler yapılarak alt yapının uygun olduğu kanaatine varıldığında,son kat kaplama olan self levelling epoksi m2'ye yaklaşık 1,80 kg sarfiyatla zemine uygulanarak kaplama imalatı tamamlanacaktır.

Epoksi zemin kaplamaları farklı renk seçenekler imkanı ile oldukça hoş görüntülere sahip olduğundan ve seramik kaplamalara göre daha hijyenik olması açısından tercih edilmektedir. Son yıllarda epoksi zemin kaplamalar;seramik derz aralarında biriken bakteriler zararlı olduğundan,özellikle gıda imalathaneleri ve hangarlar ile hastane ameliyat alanlarında en fazla tercih edilen kaplamalardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder