6 Kasım 2016 Pazar

OTOPARKLAR İÇİN EKONOMİK ZEMİN KAPLAMALARI


Bir süre önce otopark zeminleri için epoksi kaplamalar ile ilgili detaylı bir içerik paylaştım.Paylaştığım içerik kaplamalar ile ilgili doğru bir detay olmasına rağmen ekonomik açıdan son derece maliyetli bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu yazımda sizlere, otopark zeminlerinin ekonomik olarak nasıl bir kaplama şekli ile oluşturulabileceğini   aktaracağım.Son derece ekonomik olan bu sistem ile otopark zeminlerde güzel bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

Ekonomik bir zemin kaplama nasıl olmalı?

Öncelikle mevcut betonarme döşeme, zemin silim makinaları ile iki kez silinerek düzgün duruma getirilmeli ve silim esnasında oluşan tozuma vakum makinası ile alınmalıdır.Silinerek uygulamaya hazır hale getirilen zemin üzerine epoksi astar sürülerek yüzey kuvvetlendirilmelidir.
Astar sonrasında epoksi  veya poliüretan boya istenilen renkte seçilerek zemin renklendirilmelidir.

Son derece ekonomik olan bu uygulama, maliyeti en ucuz epoksi kaplama fiyatının yaklaşık yarısı kadardır.Fiyat olarak, yüksek metrajlarda m2'si 16-17 TL civarında olan bu tür uygulamalar tercih edilerek inşaat maliyetine katkıda bulunulabilir ve aynı zamanda temiz bir otopark yüzeyi elde edilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder