18 Eylül 2016 Pazar

OTOPARK ZEMİN KAPLAMALARI


İnşaat endüstrisinin ilerlemesi ile beraber yapı malzemeleri çeşitliliğinin artması ve bu malzemelere ait uygulama ekipmanları ile tekniğinin gelişmesi sayesinde birçok inşaat alanında gelişme sağlanmıştır.Otopark zemin kaplamalarıda buna paralel olarak gelişme göstermekte olup,ilk zamanlarda yapılan asfalt ve şap uygulamaları, zeminlerde tozumaya neden olduğundan zamanla tercih edilmemeye başlanmıştır.


Son yıllarda otopark zemin kaplamalarında Epoksi ve Poliüretan kaplamalar öne çıkmakta olup,farklı detay ve uygulamalarda kullanılmaktadır.Bunların dışında mevcut otopark zeminlerinin silim makinaları ile silinerek parlatılması da uygulamalar arasında yer almaktadır.

Sizlere bu yazımda uygulama detaylarına fazla girmeden,otopark zeminlerinde farklı kaplama çeşitlerini anlatmak istiyorum.Uygulama detayları ile ilgili açıklamaları isteğiniz doğrultusunda paylaştığım iletişim bilgileri ile bana ulaşarak elde edebilirsiniz.


1-PORTAKAL KABUĞU DESENLİ EPOKSİ KAPLAMA

   Özellikle AVM otopark zeminlerinde tercih edilen epoksi çeşididir.Self levelling epoksi kaplamaya göre daha ekonomik çözümdür.RAL K7 renk kataloğundan istediğiniz renk seçimini yapabilirsiniz.

2-SELF LEVELLİNG EPOKSİ KAPLAMA

  Otopark zeminleri için fazla tercih edilmemekle beraber,küçük metrajlı otopark kaplamalarında kullanılabilir.RAL K7 renk kataloğundan istediğiniz renk seçimini yapabilirsiniz.

3-EPOKSİ VE POLİÜRETAN BOYA

Otopark zemininin silim makinaları kullanılarak temizlenmesi sonrasında epoksi astar sürülerek üzerinin boyanması ile yapılan bir uygulama şeklidir.Büyük metrajlar için en ekonomik çözümlerden biridir.RAL K7 renk kataloğundan istediğiniz renk seçimini yapabilirsiniz.

4-OTOPARK ZEMİNLERİNİN PARLATILMASI

Mevcut döşemenin 7-8 etapta farklı şekillerde silinerek parlatılması ile oluşturulan uygulamalardır.Zemin üzerine şeffaf malzeme uygulanarak tozuması önlenebilmektedir.


5-OTOPARK ZEMİNLERİNDE RENKLİ YÜZEY SERLEŞTİRİLERİ KULLANILARAK YAPILAN ZEMİN KAPLAMALARI

Yıllardır kullanılan bir yöntem olup maliyet açısından son derece uygundur.kırmızı ve gri renkleri mevcut olup bir çok üretici firmanın ürün portföyünde bulunmaktadır.


Otopark zeminleri için yukarıda belirttiğim kaplamaların hepsi uygundur.Uygulama ve fiyat araştırma konusunda iletişim kurararak bilgi alabilirsiniz.








     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder